Urmăriţi-ne pe Facebook

Fiecare colagen se diferă unul de altul

Fiecare colagen se diferă unul de altul

Pe piață putem găsi diferite suplimente alimentare care conțin colagen, de aceea nu este de mirare că consumatori deja se pierd în atâtea informați acumulate. Ce trebuie să urmărim atunci când luăm decizia cumpărări unui supliment alimentar concret?

1.    Sursa de unde provine colagenul:

Verifică car este sursa de proveniență a colagenului. În suplimentele alimentare putem întâlni trei tipuri cele mai importante:
  • colagen sintetic – folosit de exemplu ca umplutură a țesutului (medicina estetică) începând din ani 80 epoci trecute.  
  • colagen de vacă, porc, pui - Absorbția acestui colagen (datorită construcției sale) este destul de scăzută, iar la efectul curăției trebuie să se aștepte destul de mult. Nici mâncarea unei cantități mari a piftiei nu va schimba nimic.  Prețul preparatelor care conțin colagen este relativ scăzută, acest fapt nu trebuie să ne mire, mai ales datorită efectului care aduce.
  • colagen de pește

Oamenii de știință nu cunosc colagen mai bun nici cel de pește. Faptul  este că colagenul produs în corpul uman și colagenul de pește au aceeași structură - spiralele peptidice (helixuri) se combină în formațiuni specifice ale triplei helici (superhelice), ceea ce avantajează absorbția ridicată a colagenului de pește de către corpul uman. Aceeași structură nu o putem găsi în colagenul de vită, porc și nici pui. De aceea prețul preparatelor cu acest colagen este de obicei mai ridicat decât a suplimentelor care conțin alt tip de colagen.
Printre colagenul de pește se poate distinge colagen bun şi cel mai bun. Verifică din ce parte a peștelui provine colagenul tău. Contrar aparențelor acest detaliu face diferență în calitatea suplimentului.
  • Oscioarele/ solzi – materie primă ieftină, lipsită de peptide, de aceea suplimentele acre conțin acest colagen sunt mai ieftine decât alt colagen de pește, dar și mai puțin eficace.
  • Pielea - se absoarbe cel mai bine şi de cea mai înaltă calitate.

2. Metoda de dobândire a colagenului

Puteți întâlni următoarele forme de colagen de pește:

  • nativ – această formă de colagen, datorită structurii sale, este folosită mai ales în industria cosmetică.
  • Liolifizat – este folosit în cosmetologie și suplimente. Liofilizarea (pe scurt) este un proces special de uscare prin înghețare, datorită căruia se presupune că produsul va păstra activitatea compușilor conținuți de acesta. Cu toate acestea, acesta este un proces care nu este foarte popular în industria produselor cu colagen, deoarece în orice marketing suna bine, nu există dovezi confirmate științific despre modul în care funcționează această formă de colagen în supliment.
  • Hidrolizat - aici apare cel mai adesea o mare neînțelegere și interpretare greșită, rezultată din ignoranță sau din dorința de a manipula cu informația. Hidroliza poate fi efectuată în trei moduri diferite, printre care se deosebesc hidroliza bazică, acidă și enzimatică. Primele două forme au efect agresiv şi privează colagenul dintre cei mai importanți aminoacizi, se produce gelatină populară cu o valoare scăzută (astfel de hidrolizaţi se găsesc în preparate ieftine, de calitate scăzută, adesea de origine bovină).
  • Proteoliza Enzimatică - un proces care are loc în tractul gastro-intestinal şi duce la descompunerea proteinelor în peptide şi aminoacizi. ştiinţa modernă este capabilă să efectueze acest proces într-un mod controlat şi extrem de delicat (şi nu are nici o legătură cu hidroliza alcalină sau acidă agresivă!). Datorită unui astfel de proces specific, toate peptidele unice (dipeptide şi tripeptide) şi aminoacizii sunt păstrate în  secvenţe corespunzătoare ale lanţului de aminoacizi, ceea ce se reflectă prin funcţionalitatea lor biologică şi capacitatea de a stimula fibroblastele pentru a produce colagenul corect.

Aceasta înseamnă campionatul în dobândirea colagenului care este cel mai bine absorbit de organismul uman, care este folosit în Natural Collagen de la Blue Nature. În prezent, este cea mai bine documentată metodă, din punct de vedere a funcţionalităţi, a obţineri componentelor necesare de colagen, adică peptide şi aminoacizi.  Faptul că furnizăm organismului peptide şi aminoacizi pregătiţi corespunzător, face ca absorbţia acestor ingrediente de către organism să fie rapidă, fără probleme prea mari, motiv pentru care acţiunea lor este foarte puternică, fapt confirmat de studiile clinice.
Nu uitaţi că colagenul este înlocuit în organism la fiecare patru luni, de aceea merită să planificaţi atât de mult tratament continuu.

3. Ingrediente suplimentare active în suplimentul cu conţinut de colagen

Multe analize ştiinţifice confirmă, că furnizarea în acelaşi timp a vitaminei C în organism  măreşte eficacitatea în funcţionarea suplimentului. Adăugarea sulfului organic poate ajuta la reducerea disconfortului organelor motorii şi ale pielii.

.